Ontwikkelen van onderop

Professionals geven zelf invulling aan hun nieuwe rol, managers geven ruimte en vertrouwen. Verandering maakt oude patronen zichtbaar en als organisatiecoach help ik mensen daar tijdens hun werk om daar samen door heen te gaan. Samen de realiteit onder ogen zien, zo wordt werken leren en ontwikkelen. Zo ontstaat versnelling.

Als het spannend wordt geen analyse, maar de vraag: waar wil je naar toe en wat gaat er al goed? Aansluiten op die energie genereert vertrouwen, plezier en trots. De verandering heb je zelf tot stand gebracht.

Dat doe ik door:
  • Coachen van innovatieteams bij experimenten en ontwikkelvragen
  • Managementteams begeleiden bij hun veranderende rol
  • Training progressiegericht leren begeleiden/managen
  • Vormen om leerervaringen te delen dwars door de organisatie heen

Voorbeeld opdracht:
Organisatiecoach  in opdracht van Gemeente Oss
 
 
 

Blog


Geplaatst op: 10 maart 2019Veel mensen doen nog steeds niet mee in onze samenleving. Ondanks het afnemend aantal mensen dat afhankelijk is van een uitkering spreken gemeenten nog steeds over een "granieten bestand". Doelend op mensen met zoveel belemmeringen, dat zij niet of nauwelijks kans maken op een betaalde baan. Ook mensen met een multiculturele achtergrond houden zich afzijdig van onze samenleving. Zij voelen zich er niet bij horen en zoeken elkaar op in de eigen netwerken. Als opbouwwerker merkte ik al dat mensen vaak niet eens meer geloven ooit nog betaald werk te vinden. Hun talenten blijven onzichtbaar en onbenut. Het ontbreekt hen aan een toekomstperspectief en dat vind ik bijzonder schrijnend en onaanvaardbaar.
 
Gelukkig heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat een radicaal andere denk- en werkwijze verbluffende resultaten oplevert. In plaats van mensen te zien als een probleem voor onze samenleving,  zijn zij juist dé oplossing voor maatschappelijke problemen.  


Lees verder

Contact

Geni Horstink Advies Geni Horstink
Reeverdijk 13
7217 LA Harfsen
T 0573-430892
M 06-51134149
E info@genihorstinkadvies.nl

Copyright 2011 - Geni Horstink Advies  -